
Perníčky
Přichystáme si:
400 g hladké mouky
75 g másla nebo Hery
2 vejce
140 g moučkového cukru
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
7 tlučených hřebíčků
1 lžička drceného anýzu
špetka badyánu
1 vejce na potření a polevu
Z přísad vypracujeme hladké těsto, vyválíme na cca 5 mm silný plát a tvořítky vykrájíme tvary. Ty pak necháme přes noc na plechu odpočinout. Druhý den upečeme na 150 °C, cca 15-20 minut. Po upečení je ještě horké odloupneme z plechu (pokud nepečeme na papíře), protože po vychladnutí to jde těžko a lámou se. Pak je ihned potřeme rozkvedlaným žloutkem, aby se nám pěkně leskly. Ze zbylého bílku vyšleháme tuný sníh, přidáme cca 200g jemně prosátého práškového cukru a pár kapek citr. šťávy. Zdobíme dle vlastní fantazie a umu.
Tyto perníčky nemusíme péct dlouho dopředu, dají se konzumovat téměř ihned.
Kontakt
Farma:
Boršov 84
56921 Moravská Třebová
Selčina komůrka:
Boršov 67
569 21 Moravská Třebová
Selčina komůrka 736779094
danielovam@tiscali.cz,
www.facebook.com/selcinakomurka
Ekofarma 776715041
ekofarmaborsov@gmail.com