Perníčky

24.11.2011 21:47

Přichystáme si:

400 g hladké mouky

75 g másla nebo Hery

2 vejce

140 g moučkového cukru

2 lžíce medu

1 lžička jedlé sody

7 tlučených hřebíčků

1 lžička drceného anýzu

špetka badyánu

1 vejce na potření a polevu

Z přísad vypracujeme hladké těsto, vyválíme na cca 5 mm silný plát a tvořítky vykrájíme tvary. Ty pak necháme přes noc na plechu odpočinout. Druhý den upečeme na 150 °C, cca 15-20 minut. Po upečení je ještě horké odloupneme z plechu (pokud nepečeme na papíře), protože po vychladnutí to jde těžko a lámou se. Pak je ihned potřeme rozkvedlaným žloutkem, aby se nám pěkně leskly. Ze zbylého bílku vyšleháme tuný sníh, přidáme cca 200g jemně prosátého práškového cukru a pár kapek citr. šťávy. Zdobíme dle vlastní fantazie a umu.

Tyto perníčky nemusíme péct dlouho dopředu, dají se konzumovat téměř ihned.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094