Kandovaná dýně

25.10.2011 00:36

Suroviny:

dýně, ocet, cukr, voda

Postup:

1. den
Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky o velikosti cca 2x2 cm. Zalijeme octovou vodou - na 1 l vody 1/3 l octa a necháme stát 24 hodiny.
2. den
Octovou vodu slijeme a dýni zvážíme. Na 1 kg dýně dáme 35 dkg cukru krupice nebo krystalu, promícháme a zase necháme 24 hodiny stát.
3. den
Uvaříme dýni do sklovita, ale pozor, nepřevařit, aby nebyla příliš měkká. Pak slijeme šťávu a necháme opět stát 24 hodiny. Šťávu si schováme.
4. den
Na dýni nalijeme odloženou šťávu¨a 3 minuty povaříme. Dýni scedíme, necháme řádně okapat. Pak ji rozložíme a necháme asi 14 dní schnout, je občas nutné ji otočit. Pro majitele sušiček to neplatí. Pak ji lehce obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali cukr vanilkový, dáme do sklenic a povážeme celofánem.

 

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094