
Kandovaná dýně
Suroviny:
dýně, ocet, cukr, voda
Postup:
1. den
Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky o velikosti cca 2x2 cm. Zalijeme octovou vodou - na 1 l vody 1/3 l octa a necháme stát 24 hodiny.
2. den
Octovou vodu slijeme a dýni zvážíme. Na 1 kg dýně dáme 35 dkg cukru krupice nebo krystalu, promícháme a zase necháme 24 hodiny stát.
3. den
Uvaříme dýni do sklovita, ale pozor, nepřevařit, aby nebyla příliš měkká. Pak slijeme šťávu a necháme opět stát 24 hodiny. Šťávu si schováme.
4. den
Na dýni nalijeme odloženou šťávu¨a 3 minuty povaříme. Dýni scedíme, necháme řádně okapat. Pak ji rozložíme a necháme asi 14 dní schnout, je občas nutné ji otočit. Pro majitele sušiček to neplatí. Pak ji lehce obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali cukr vanilkový, dáme do sklenic a povážeme celofánem.
Kontakt
Farma:
Boršov 84
56921 Moravská Třebová
Selčina komůrka:
Boršov 67
569 21 Moravská Třebová
Selčina komůrka 736779094
danielovam@tiscali.cz,
www.facebook.com/selcinakomurka
Ekofarma 776715041
ekofarmaborsov@gmail.com