Jehněčí kýta na zelenině

24.10.2011 23:52

1 vykoštěná jehněčí kýta

6 mrkví, 2 petržele, 1/2 celeru

česnek, sůl, nové koření, bobkový list

Kýtu nejlépe den předem potřeme prolisovaným česnekem s olejem. Česneku se nemusíme bát - klidně 5-6 stroužků.

Druhý den přendáme do pekáče, osolíme, přidáme nakrájenou zeleninu - ne moc nadrobno, já krájím mrkev a petržel na 1 cm kolečka - přidáme nové koření a bobkový list, podlijeme cca 1/2 l vody. Pečeme 2 hodiny na 200 °C, podléváme podle potřeby. Hlavně nenechat maso vysušit.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, s noky nebo s vařenými brambory.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094