Dýňová omáčka s kuřecím masem

24.10.2011 23:56

1/2 kg vykoštěného kuřecího masa

1/2 - 1 dýně Hokkaido

1 střední cibule

saturejka, sůl, česnek, olivový olej

zakysaná smetana pro variantu č.2

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme do sklovata na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, orestujeme a přihodíme taktéž na kostičky nakrájenou dýni, cca 1 polévkovou lžici nasekané čerstvé saturejky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Pozor, dýně spolkne hodně vody. Jak se začne rozvařovat zahušťuje, takže postupně podléváme. Masu i dýni stačí 15 minut. Pak trochu tu dýni rozmačkáme vidličkou, ona nám vytvoří hustou kaši,kterou rozředíme trochou vody tak, aby nám vznikla omáčka. Hotovo. Pro obměnu můžeme přidat 1/2 zakysané smetany.

My to baštíme s vařenou pohankou, s rýží nebo bylinkovými knedlemi.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094