
Dýňová omáčka s kuřecím masem
1/2 kg vykoštěného kuřecího masa
1/2 - 1 dýně Hokkaido
1 střední cibule
saturejka, sůl, česnek, olivový olej
zakysaná smetana pro variantu č.2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme do sklovata na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, orestujeme a přihodíme taktéž na kostičky nakrájenou dýni, cca 1 polévkovou lžici nasekané čerstvé saturejky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Pozor, dýně spolkne hodně vody. Jak se začne rozvařovat zahušťuje, takže postupně podléváme. Masu i dýni stačí 15 minut. Pak trochu tu dýni rozmačkáme vidličkou, ona nám vytvoří hustou kaši,kterou rozředíme trochou vody tak, aby nám vznikla omáčka. Hotovo. Pro obměnu můžeme přidat 1/2 zakysané smetany.
My to baštíme s vařenou pohankou, s rýží nebo bylinkovými knedlemi.
Kontakt
Boršov 84
Moravská Třebová
56921
Selčina komůrka 736779094
danielovam@tiscali.cz,
facebook: @selcinakomurka
Ekofarma 776715041
ekofarmaborsov@seznam.cz, danielovam@tiscali.cz