domácí krenex

11.09.2014 19:31

Na cca 3-4 skleničky od přesnídávek si nachystáme:

200 g jemně strouhaného křenu (ne na nudličky)

400 g jemně strouhaných jablíček (dtto)

šťáva z 1 citronu

1 lžíci oleje

1 lžíci octa

sůl dle chuti

Nastrouháme křen a jablíčka, postupně pokapáváme citronovou šťávou, aby nám to nehnědlo, pak přidáme ostatní ingredience. Zamícháme, promixujeme tyčovým mixerem a uložíme do skleniček. Uzavřené skleničky ještě sklepu na zmuchlané utěrce (aby se mi nerozbily) a to kvůli odstranění vzduchových bublin. Uložíme do chladna. Mělo by vydržet dost dlouho, protože křen je výborný konzervant.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
Selčina komůrka 736779094
Ekofarma 776715041