domácí krenex

11.09.2014 19:31

Na cca 3-4 skleničky od přesnídávek si nachystáme:

200 g jemně strouhaného křenu (ne na nudličky)

400 g jemně strouhaných jablíček (dtto)

šťáva z 1 citronu

1 lžíci oleje

1 lžíci octa

sůl dle chuti

Nastrouháme křen a jablíčka, postupně pokapáváme citronovou šťávou, aby nám to nehnědlo, pak přidáme ostatní ingredience. Zamícháme, promixujeme tyčovým mixerem a uložíme do skleniček. Uzavřené skleničky ještě sklepu na zmuchlané utěrce (aby se mi nerozbily) a to kvůli odstranění vzduchových bublin. Uložíme do chladna. Mělo by vydržet dost dlouho, protože křen je výborný konzervant.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094