Bezový sirup

22.06.2013 20:48

Velký hrnec naplníme bezovým květem a zalijeme převařenou vychladlou vodou až po vrch, přidáme kyselinu askorbovou (vitamín C) nebo citronovou (dávám na 20l hrnec 100 g) a promícháme vařečkou (nemělo by se používat kovové nádobí, aby se nezničily vitamíny). Necháme 24 hodin louhovat.

Druhý den přecedíme do druhého většího hrnce a zároveň si musíme odměřit množství šťávy. Přidáme cukr – na 1 l šťávy dáme 0,75 - 1 kg cukru. Důkladně mícháme a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak plníme do připravených lahví.

 Nemusíme sterilovat, cukr a kyselina dostatečně konzervuje a varem bychom zničili vše dobré.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094