Bezová limonáda

22.06.2013 20:46

Na přípravu potřebujeme:

3 l sklenici

6 květů černého bezu

300 g krystalového cukru

3 citróny bez kůry, pokrájené na čtvrtky

½ lžičky sušených kvasnic

3 l převařené vychladlé vody

 

Převaříme vodu a necháme vychladnout. Mezitím dáme do sklenice všechny ostatní ingredience. Zalijeme vychladlou vodou a promícháme, aby se cukr ve vodě rozpustil. Občas promícháme i během macerování. Uložíme nejlépe na okenní parapet.

Po 24 hodinách (já někdy nechám i 2dny) vyndáme ze sklenice citrony a vymačkáme je do limonády. Pak teprve limču přecedíme do připravených lahví.

Limonádka je nejlepší z lednice, ve které leží tak den až dva. Ubyde totiž sladkost a přibudou bublinky.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094