
Bezová limonáda
22.06.2013 20:46
Na přípravu potřebujeme:
3 l sklenici
6 květů černého bezu
300 g krystalového cukru
3 citróny bez kůry, pokrájené na čtvrtky
½ lžičky sušených kvasnic
3 l převařené vychladlé vody
Převaříme vodu a necháme vychladnout. Mezitím dáme do sklenice všechny ostatní ingredience. Zalijeme vychladlou vodou a promícháme, aby se cukr ve vodě rozpustil. Občas promícháme i během macerování. Uložíme nejlépe na okenní parapet.
Po 24 hodinách (já někdy nechám i 2dny) vyndáme ze sklenice citrony a vymačkáme je do limonády. Pak teprve limču přecedíme do připravených lahví.
Limonádka je nejlepší z lednice, ve které leží tak den až dva. Ubyde totiž sladkost a přibudou bublinky.
Kontakt
Ekofarma Boršov a Selčina komůrka
Farma:
Boršov 84
56921 Moravská Třebová
Selčina komůrka:
Boršov 67
569 21 Moravská Třebová
Selčina komůrka 736779094
danielovam@tiscali.cz,
www.facebook.com/selcinakomurka
Ekofarma 776715041
ekofarmaborsov@gmail.com
Farma:
Boršov 84
56921 Moravská Třebová
Selčina komůrka:
Boršov 67
569 21 Moravská Třebová
Selčina komůrka 736779094
danielovam@tiscali.cz,
www.facebook.com/selcinakomurka
Ekofarma 776715041
ekofarmaborsov@gmail.com