Bezinkový sirup

22.06.2013 20:49

K přípravě potřebujeme:

2 kg plodů černého bezu

1 l vody                

1 kg cukru na každý litr šťávy

 

Kuličky bezu otrháme z větviček, propláchneme v cedníku vodou a necháme okapat. Přendáme do hrnce a trochu pomačkáme. Přilijeme vodu a povaříme. Vzniklou kaši necháme přes noc překapat přes plátýnko. Ráno vymačkáme zbytek šťávy a odměříme si ji. Na každý litr šťávy dáme 0,75- 1 kg cukru a ještě 15 minut povaříme. Poté můžeme ještě dle chuti přisypat kyselinu askorbovou nebo citronovou. Horkou šťávu plníme do lahví a ihned uzavřeme. Nemusíme sterilovat.

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094