Archiv článků

07.03.2012 14:38

aspartam je jed

ASPARTAM JE JED.doc (52 kB) zdroj: https://karolinaloskotova.blog.cz
07.03.2012 14:35

zdravé jogurty

ZDRAVÉ_JOGURTY.DOC (27 kB) zdroj: e-mail
06.03.2012 17:14

Přírůstky do zvěřince

Na pastvině se prohání spousta jehňátek, letos řízením osudu první várka o něco dřív. Dnes se nám vylíhla kuřátka. Ač slepice hybridní, počala kvokat a tak jsme pod ní dali vejce a zadařilo se. Odchov bude asi jedna velká improvizace. Zatím je dost zima a tak budou kuřátka i s maminou zatím...
24.02.2012 16:43

test másel

Test másel.doc (214 kB) zdroj: D-Test 12/2011
13.02.2012 10:17

O dýni Hokkaido

Jak už sám název napovídá tato dýně pochází z japonského ostrova Hokkaido, nalezena byla i v Číně a do Evropy ji dovezli Francouzi. Existuje několik odrůd, u nás jsou nejznámější Uchiki Kuri, Red Kuri, Akaguri. Liší se barvou a velikostí, mohou být oranžové, červené, modré, bílé, šedé, zelené,...
08.01.2012 21:06

Naši lahváči

Ne, nebojte se nebudu psát o pivních ani jiných lahvích. Lahváči, flaškáči či flašky je název pro kachny Indické běžce. Jejich vzpřímený postoj opravdu připomíná lahev. Loni v létě jsem sháněla páreček lahváčů, ale asi bylo už pozdě a kačenky nebyly nebo byly moc drahé a tak jsem u jednoho...
24.11.2011 22:12

Domácí Baileys

Ingredience:  2 slazená kondenzovaná mléka 0,5 l rumu 0,5 l mléka 1 sáček mandlového pudinku Neotevřené plechovky s kondenzovaným mlékem vložíme do kastrolu s vodou tak, aby byly skoro potopené a vaříme 2 hodiny. Vyjmeme a necháme vychladnout. Podle návodu uvaříme pudink. Během...
24.11.2011 22:00

Pečený čaj

Potřebujeme: 2 kg ovoce - použijeme co máme, snad kromě banánu můžeme dát cokoli. Já letos dala jablíčka, hrušky, maliny, rybíz, kompotované vypeckované třešně, pomeranč a arónii. 2 kg cukru 3 kolečka citronu bez slupky nakrájená na kousky 1 lžička mleté skořice nabo kousek celé 4...
24.11.2011 21:47

Perníčky

Přichystáme si: 400 g hladké mouky 75 g másla nebo Hery 2 vejce 140 g moučkového cukru 2 lžíce medu 1 lžička jedlé sody 7 tlučených hřebíčků 1 lžička drceného anýzu špetka badyánu 1 vejce na potření a polevu Z přísad vypracujeme hladké těsto, vyválíme na cca 5 mm silný plát...
21.11.2011 21:41

Ekologické versus přírodní/přirozené hospodaření

Proč raději používáme označení "přírodní, přirozené nebo organické hospodaření" namísto "ekologické, eko, bio..."? Podle nás tato slova nevyjadřují podstatu způsobu hospodaření. Věčně otřepávaná, zprofanovaná slova "ekologie, eko, bio" se stala neuvěřitelným byznysem. Ovšem nikoli pro zemědělce,...

Vyhledávání

Kontakt

Ekofarma Boršov Boršov 84
Moravská Třebová
56921
736779094